Studijski posjet predstavnika BiH

U studijskom posjetu, koji se održao u lipnju 2017. godine, gostovali su predstavnici Federalnog Ministarstva energije, rudarstva i industrije, Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS te UNDP-a BiH.

Šira delegacija predstavnika BiH odlučila je u okviru studijskog putovanja u Zagreb s fokusom na energetsku učinkovitosti prikupiti iskustvo za uspostavu i provedbu projekta energetske učinkovitosti kakav se proteklih godina provodi u Republici Hrvatskoj.

Tako su jučer, 8. lipnja predstavnici BiH posjetili i Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), a sastanku su prisustvovali i predstavnici CEI-a.  APN se predstavio Programom energetske obnove zgrada javnog sektora i iskustvima s Ugovorima o energetskoj usluzi te s Nacionalnim Informacijskim sustavom za gospodarenje energijom (ISGE) kao programom za prikupljanje i obradu podataka o potrošnji energije i vode u zgradama koji uključuje baze podataka sa podacima o zgradama. Predstavnici CEI-a prezentirali su Sustav za mjerenje, praćenje i verifikaciju ušteda energije (SMiV)