Otvorene prijave za besplatno obrazovanje za zelena zanimanja

Otvoreno učilište Algebra i Učilište Katedra organizirale su projekt besplatnog obrazovanja za zanimanja budućnosti. U ponudi su zanimanja vezana uz informatički sektor te zanimanja vezana uz energetiku i održive tehnologije.

Zelena zanimanja u ponudi ovog programa su:

  • Stručnjak za upravljanje sustavima za poboljšavanje energetske učinkovitosti
  • Monter solarnih fotonaponskih sustava
  • Monter solarnih toplovodnih sustava
  • Stručnjak sustava za automatizaciju uz energetsku učinkovitost
  • Monter sustava za automatizaciju uz energetsku učinkovitost
  • Stručnjak za pametne elektrodistribucijske mreže

Više o uvjetima prijave i detaljne informacije o programima možete dobiti putem stranica projekta. Nastava počinje 20.6.2016., a završava sredinom listopada 2016. godine.

Aktivnost besplatnog školovanja 202 polaznika u 13 obrazovnih programa, sastavni je dio projekata „Provedba Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u Učilištu Katedra u području zelenih zanimanja“ i projekta „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira Učilištu Algebra u području računarstva“. Navedene aktivnosti, financiraju se iz bespovratnih sredstava Europskog strukturnog fonda i sredstava Kohezijskog fonda Europske unije, a ukupna im je vrijednost veća od 2.600.000,00 kn. Između ostaloga, specifični ciljevi projekata su: Izraditi standard zanimanja, kvalifikacija i programe na temelju ishoda učenja, Uspostaviti nove modalitete osiguranja kvalitete, Stručno usavršiti nastavnike, predavače i voditelje ustanove za obrazovanje odraslih za primjenu HKO-o i uspostavu novih modela osiguranja kvalitete i Pilotirati program za nezaposlene polaznike.