Otvaranje terminala s javnim biciklima na Lastovu

„Otok kristalnih zvijezda“, kako od milja nazivaju Lastovo, najudaljeniji je naseljeni otok u Hrvatskoj, a od 06.06.2016. godine približio se modernim rješenjima javnog prometa prisutnim u svjetskim metropolama.

Općina Lastovo jučer je pokrenula prvi otočki nextbike sustav javnih bicikala. Uz načelnika Općine Lastovo, g. Lea Katića i njegove suradnike, u vožnji biciklima uživali su predstavnici Turističke zajednice, organizatori popratne manifestacije „LA. Colonia“, Heritage Go Pro te skupina znatiželjnih mještana i posjetitelja.

Pokretanje nextbike mreže javnih bicikala na Lastovu sufinancirao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 80% subvencije. Lastovo kao prvi otočki sustav javnih bicikala ulazi u društvo više od 100 nextbike destinacija u svijetu.

Nextbike bicikli na Lastovu dostupni su na dvije lokacije: u samom mjestu Lastovo (Pjevor) i kod trajektnog pristaništa u mjestu Ubli. Stanice su u potpunosti samoodržive, napajaju se putem solarnih panela, a njihovo postavljanje je brzo i jednostavno te će se stoga moći naknadno premještati ovisno o potrebama korisnika. Sustav javnih bicikala odlična je nadopuna brzobrodskih i trajektnih linija te novog načina povezivanja kopna i otoka hidroavionima što pozitivno utječe na revitalizaciju otoka.

Više informacija možete pronaći na linku.