Energetski dani u Rijeci, Fužinama i Omišlju

Grad Rijeka 2010. godine izradio je Akcijski plan energetski održivog razvitka grada Rijeke. Jedna od aktivnosti navedenih u SEAP–u je i obilježavanje Energetskih dana. Isti su uvršteni na kartu događanja koja se organiziraju kao dio „Sustainable Energy Week“ u organizaciji Europske unije.

Ove godine Grad Rijeka u suradnji s Regionalnom agencijom REA Kvarner iz Rijeke i Udrugom Cezar iz Rijeke, sastavio je program obilježavanja Energetskih dana u periodu od 07.06. – 9.06.2016. godine unutar kojeg će se održati brojna predavanja za građanstvo i stručnu javnost.

Tijekom Energetskih dana odvijat će se razne konferencije i predavanja u Gradskoj vijećinci Grada Rijeke te u Fužinama i Omišlju. Također, tijekom Energetskih dana će se predškolarcima u dječjim vrtićima na području grada podijeliti „Bojanka za male čuvare planete Zemlje“ (Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije za najmlađe).

Za vrijeme trajanja energetskih dana na Korzu ispred upravne zgrade održati će se i prezentacija eko-vozila KD Čistoće te brojna druga događanja.

Program događanja: