Započele aktivnosti kreiranja 4. Nacionalnog akcijskog plana energetske učinkovitosti

S istekom 2016. godine istječe trogodišnje razdoblje za koje vrijedi aktualan 3. Nacionalni akcijski plan energetske učinkovitosti (NAPENU). Iz tog razloga, Nacionalno koordinacijsko tijelo za energetsku učinkovitost, je 28.6.2016. pokrenulo inicijalne aktivnosti kreiranja 4. Nacionalnog akcijskog plana energetske učinkovitosti koji će vrijediti za razdoblje od 2017. do 2020. godine.

Održan je uvodni sastanak nadležnih institucija za područje energetske učinkovitosti, kako bi se dogovorio plan rada na revizijama i unaprjeđenju dosadašnjih Nacionalnih akcijskih planova energetske učinkovitosti. Na sastanku su sudjelovali predstavnici Ministarstva gospodarstva, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Fonda za zaštitu okoliša te Nacionalnog koordinacijskog tijela za energetsku učinkovitost.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane, građane, institucije, obrtnike te male, srednje i velike poduzetnike, sva poduzeća i udruge, predstavnike industrija; kao i javna tijela da nam se obrate s prijedlozima izmjena i dopuna Nacionalnog akcijskog plana energetske učinkovitosti te da proslijedite ovaj poziv svim zainteresiranim stranama. Svoje upite i prijedloge možete nam uputiti na email adresu ee@cei.hr.