U rad puštena druga ELEN punionica u Rijeci

U Rijeci na parkiralištu Gomila u rad je puštena druga punionica za električna vozila. Punionica je postavljena u sklopu projekta ELEN Hrvatske elektroprivrede, a temeljem „Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila“, Grad Rijeka osigurala je parkirna mjesta a HEP je nabavio i ugradio punionuce uz tehničku podršku Elektroprimorja Rijeka.

Na obje punionice omogućeno je istovremeno punjenje dvaju vozila, a vrijeme punjenja je od jednog do četiri sata. Punjenje je trenutno besplatno uz RFID identifikacijsku karticu ja se za sve vlasnike električnih vozila u Hrvatskoj može dobiti slanjem zahtjeva na e-mail adresu elen@hep.hr.

HEP je do sada u pogon pustio 36 javnih punionica.


Strateški razvojni projekt HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila – eMobilnost projekt je kojim se HEP pozicionira kao lider na području e-mobilnosti širenjem mreže javnih punionica električnih vozila koje se postavljaju u potpunosti zadovoljavajući stavke Direktive 2014/94/EU o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva koje navode minimalne uvjete koje je potrebno zadovoljiti kako bi se kreirala međusobno kompatibilna mreža koja zadovoljava sve potrebne standarde i protokole.

HEP svoju mrežu javnih punionica pod brendom ELEN širi prateći zahtjeve o nediskriminirajućem pristupu, o mogućnosti odabira pružatelja usluge neovisno o samoj lokaciji gdje se punionica nalazi i o brojnim načinima identifikacije i plaćanja same komercijalne usluge.