Prva „ECO-SANDWICH” obiteljska kuća

U Koprivnici je 7. rujna 2016. godine otvorena prva „ECO-SANDWICH” obiteljska kuća koja se sastoji od tri samostalne stambene jedinice energetskog standarda pasivne kuće, odnosno energetskog razreda A plus. Investitor je koprivnička Agencija za društveno poticanu stanogradnju Koprivnica (APOS).

Posebnost ove kuće nalazi se u eco-sandwich ventiliranim fasadnim panelima. Beton Lučko s partnerima, uz koordinaciju Građevinskog fakulteta u Zagrebu, s tim se proizvodom natjecao na natječajima Europske unije za eco-inovacije, a prva primjena ove inovacije upravo je u Koprivnici. Projekte je izradio Arhitektonski fakultet, Zavod za arhitekturu, a autor idejnog rješenja i glavni projektant je prof. Ljubomir Mišćević, dipl.ing.arh.

U programu slijedi još 11 takvih zgrada. Ideja je ambiciozna i vjerujemo da će se ostvariti. Cilj nam je da svaka sljedeća kuća reprezentira drugačiju tehnologiju – buduće planove iznio je prof. Ljubomir Mišćević, i napomenuo kako je ponosan što je upravo ovdje realiziran projekt implementacije fasadnog sustava eco sandwich, prvog takvog u svijetu.

Izvođač radova bila je TEH-GRADNJA d.o.o., dok je izvođač na izradi i ugradnji ECO-SANDWICH fasadnih panela bio BETON-LUČKO d.o.o.