Mreža industrijske energetske efikasnosti: Poziv stručnjacima mjerodavnim za područje energetske učinkovitosti u komercijalnom sektoru

MIEE je nacionalni energetski program poticanja energetske učinkovitosti u gospodarstvu – malim, srednjim i velikim poduzećima. Osnovni cilj je sustavno promoviranje energetske učinkovitosti, uspostava sustava za gospodarenje energijom, praćenje i analiza potrošnje energije te ostvarenje energetskih ušteda u komercijalnom sektoru.

Uspostavu i vođenje mjere Mreža industrijske energetske efikasnosti provode Nacionalno koordinacijsko tijelo za energetsku učinkovitost – CEI i Hrvatska gospodarska komora (HGK), u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU),  Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta (MINGO) te Ministarstvom zaštite okoliša i energetike (MZOE).

Jedna od ključnih aktivnosti MIEE je uspostava popisa stručnjaka mjerodavnih za područje energetske učinkovitosti u komercijalnom sektoru. Popis je namijenjen svim zainteresiranima, a cilj mu je pomoći pri pronalasku prave informacije/ponude za određeni problem. Popis je podijeljen na četiri područja djelovanja: postrojenja i oprema, analize i studije, industrijski procesi i ispitivanja i mjerenja.

Ovim putem pozivamo sve pravne subjekte koji djeluju u nekom od navedenih područja da popunjavanjem online upitnika iznesu osnovne podatke o svom poduzeću kako bi oni bili dostupni svim posjetiocima Nacionalnog web portala energetske učinkovitosti.

Upitnik je dotupan na linku: https://www.enu.hr/komercijalni-sektor/miee/

Napomena: područja djelovanja pravnih subjekata navedena u ovom popisu nadopunjavat će se po potrebi. Molimo da prijedloge za nova područja pošaljete na: ee@cei.hr.