Energy market forum 2016

Datum događanja: Lokacija: Zagreb

Energy Market Forum mjesto je gdje najvažniji domaći tržišni igrači, neovisni stručnjaci i ugledni eksperti raspravljaju o razvoju domaćeg i regionalnog energetskog tržišta i mogućim rješenjima tih problema.

Četvrta regionalna konferencija Energy market forum održat će se 27. rujna 2016., u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Više informacija o konferenciji možete dobiti ovdje. Program konferencije dostupan je ovdje, a link za prijavu nalazi se ovdje.

Nakon jakog ciklusa liberalizacije hrvatskog tržišta energije tijekom proteklih godina, fokus razvoja industrije u narednom periodu bit će usmjeren k stvaranju jedinstvenog regionalnog tržišta i konačne liberalizacije tržišta plina. Iako su tehničko-logistički preduvjeti za to izgrađeni odavno, puno uključenje Hrvatske u regionalno elektroenergetsko tržište postignuto je ove godine početkom rada nacionalne burze električne energije u Zagrebu. Dodatna dinamizacija očekuje se u plinskom sektoru gdje se odvijaju posljednje pripreme za potpunu liberalizaciju tržišta od sljedeće godine. Svijetle perspektive ovog segmenta otvaraju se i uslijed povoljnih geopolitičkih okolnosti, koje bi trebale rezultirati realizacijom projekta LNG terminala, Jadransko-jonskog plinovoda, ali i rastom domaće proizvodnje plina. Nužnom izgradnjom dodatne infrastrukture stvorit će se okolnosti u kojima će se i djelovanje aktera na tržištu energije znatno promijeniti.

Energy Market Forum Poslovnog dnevnika jedina je domaća stručno-izložbena manifestacija tematski posvećena isključivo tematici funkcioniranja tržišta energije. Energy Market Forum prvi je put održan 2013. godine, od kada se etablirao kao tradicionalno mjesto susreta čelnih ljudi vodećih kompanija na domaćem i regionalnom energetskom tržištu, predstavnika nadležnih regulatornih tijela,  znanstvene zajednice i državnih institucija.