REENOVA+ program: ”Poticanje ugradnje energetski učinkovitih proizvoda – sadašnjost i budućnosti”

Datum događanja: Lokacija: Zagreb

U organizaciji REENOVA+ programa Europske banke za obnovu i razvoj, a u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom održava se Stručni skup i radionica pod nazivom ”Poticanje ugradnje energetski učinkovitih proizvoda – sadašnjost i budućnosti”. Skup će se održati 4. studenog 2016. godine s početkom u 11 sati u prostorima Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, Draškovićeva 45.
Očekuje se dolazak proizvođača, dobavljača, prodavatelja i instalatera energetski učinkovite opreme, kao i predstavnika državnih i financijskih institucija.
Organiziranjem ove radionice pod motom “budite aktivni sudionici, a ne pasivni promatrači“ želi se potaknuti sve dionike na što aktivnije uključivanje u energetsku obnovu u stambenom sektoru, a fokus će biti traženje konkretnih i učinkovitih metoda kojima ćemo osigurati što veću dostupnost energetski učinkovite opreme krajnjim kupcima.

Više informacija kao i program događanja možete pronaći na linku.


Projekt REENOVA+ razvila je EBRD – Europska banka za obnovu i razvoj kao dio SEFF projekta koji potiče energetsku učinkovitost i održivi razvoj (Sustainable Energy Financing Facility).  Besplatnu tehničku podršku u okviru REENOVA+ projekta financira EBRD-ov Posebni fond dioničara (Shareholders Special fund).

Unutar projekta je razvijena REENOVA+ inovativna kreditna linija vrijednosti 60 milijuna eura, koja potiče ulaganja u energetsku učinkovitost u stambenom sektoru Republike Hrvatske. REENOVA+ krediti dostupni su privatnim vlasnicima kuća, stanova i stambenih zgrada, koji mogu dobiti kredit u iznosu do 50.000 EUR za poboljšanje energetske učinkovitosti u svojim domovima. Svaki klijent može podnijeti zahtjev za više kredita, maksimalno do ukupnog iznosa od 150.000 EUR po pojedinačnom korisniku. Krediti se odobravaju u suradnji sa partnerskim bankama. Ulaganjem u prihvatljive proizvode koji zadovoljavaju kriterije,  građani mogu smanjiti potrošnju energije i time postići značajne uštede,  uz istodobno povećanje udobnosti života i vrijednosti nekretnine. On-line izbornik prihvatljivih proizvoda, opreme i materijala potražite ovdje.