Radionica za upravitelje zgrada o energetskoj obnovi višestambenih zgrada po novim EU pravilima

Datum događanja: Lokacija: Zagreb

U ponedjeljak, 14. studenoga 2016.  u dvorani Hrvatska komori inženjera strojarstva, Ulica Grada Vukovara 271 u Zagrebu s početkom u 10 sati održava se radionica za upravitelje zgrada o energetskoj obnovi višestambenih zgrada po novim EU pravilima. Radionicu zajednički organiziraju Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ministarstvo i Fond provode radionice po cijeloj Hrvatskoj, prva je održana prošli tjedan u Labinu. Radionice se održavaju s ciljem upoznavanja upravitelja zgrada s novim pravilima po kojima će se provoditi energetska obnova višestambenih zgrada. Stručni timovi Ministarstva i Fonda upoznat će upravitelje s procedurom prijave projekata i cijelim tijekom postupka te odgovarati na eventualna pitanja.

Pozivom na dostavu projektnih prijedloga za energetsku obnovu višestambenih zgrada kojeg je Ministarstvo objavilo 17. listopada 2016. na raspolaganju su 152 milijuna kuna do zatvaranja poziva 90 dana nakon objave. Poziv za višestambene zgrade objavljivat će se dok se ne iskoriste sva raspoloživa sredstva koja u ovom trenutku iznose 70 milijuna eura do 2020. s mogućnošću nove alokacije ako se sredstva iscrpe ranije.

Više o radionici možete pronaći ovdje.