Croatia Waste Expo 2018

Datum događanja: Lokacija: Zagreb

Do kraja siječnja 2018. svi su gradovi i općine imali obvezu donijeti plan gospodarenja otpadom temeljem Zakona o gospodarenju otpadom i Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom. Neki gradovi već imaju u praksi uspostavljen sustav gospodarenja miješanim komunalnim otpadom na tragu odredbi nacionalnog Plana. Međutim, pravi se pomaci očekuju na područjima velikih gradova, u kojima većina stanovništva živi u višestambenim zgradama.

Croatia Waste Expo je stručno-poslovna konferencija posvećena biznisu gospodarenja otpadom te je postala tradicionalno mjesto susreta i razgovora predstavnika izvršnih i lokalnih vlasti, servisnih kompanija, projektnih developera, financijskih institucija i proizvođača industrijske opreme. Manifestacija je idealna prilika za prezentaciju novih politika državnog okolišnog sektora, koja će poslužiti kao putokaz privatnim tvrtkama, javnim komunalnim poduzećima i financijskom sektoru za buduća ulaganja.

Ovogodišnji Waste Expo, šesto izdanje ove konferencijske manifestacije, odvija se u trenutku kada lokalne zajednice dovršavaju vlastite planove gospodarenja otpadom, koji moraju biti usklađeni s novim propisima donesenima tijekom 2017. godine. Stoga je cilj konferencije okupiti predstavnike lokalne samouprave, komunalnih poduzeća te državnih agencija i institucija s ciljem edukacije i razmjene iskustava na području gospodarenja otpadom.

Šesto izdanje konferencije Croatia Waste Expo održat će se 28. veljače 2018. u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Prijave su tijeku, više pronađite OVDJE!