Završna konferencija projekta FosterREG

Datum događanja: Lokacija: Zagreb

U Zagrebu se 11. svibnja 2017. u sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna održava završna konferencija projekta FosterREG.

Projekt ima za cilj poboljšati kapacitete upravnih tijela na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini za bolje planiranje, financiranje i provedbu projekata integrirane urbane obnove za održivo korištenje energije. Cilj se postiže, izmedu ostalog, kroz angažiranje javnih dionika u aktivnostima jacanja kapaciteta (treninzima) na nacionalnoj i europskoj razini.

Na završnoj konferenciji predstavit ce se rezultati FosteREG-a iz zemalja sudionica, kao i utjecaj trening aktivnosti održanih u sklopu projekta širom EU. Prisutnoj publici bit ce ponudene lekcije i materijali za buducu upotrebu pri planiranju, financiranju i provedbi projekata integrirane urbane obnove.

Program konferencije i prijave možete pronaći ovdje.


FosterREG projekt ima za cilj poboljšati kapacitet upravnih tijela na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini za planiranje, financiranje i upravljanje integriranom urbanom obnovom za održivo korištenje energije kroz izgradnju kapaciteta, promoviranje i prezentiranje djelotvorne suradnje na više razina te jačanje nacionalnog ali i europskog umrežavanja. Kao glavni ciljevi projekta navode se usklađivanje strategija javne obnove za održivo korištenje energije, osposobljavanje državnih službenika te poticanje primjene Direktive o energetskoj učinkovitosti. Na projektu sudjeluju partneri iz Hrvatske, Španjolske, Nizozemske i Poljske. Projekt je financiran od strane EU programa Obzor 2020.