Radionica ”Kako planirati, financirati i voditi projekte s integracijom mjera energetske učinkovitosti u urbanoj obnovi”

Datum događanja: Lokacija: Zagreb

Grad Osijek, Agencija za Pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) i Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) organiziraju prvu u seriji radionica o planiranju, financiranju i provedbi projekata koji integriraju mjere energetske učinkovitosti u urbanu obnovu na razini gradskih naselja.

Radionica je organizirana u sklopu Obzor2020 projekta Europske unije – FosterReg: Jačanje kapaciteta upravnih tijela za planiranje, financiranje i upravljenje integriranom urbanom obnovom za održivo korištenje energije, održat će se 15.2.2017. u Hotelu International, Miramarska cesta 24, Zagreb.


FosterREG projekt ima za cilj poboljšati kapacitet upravnih tijela na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini za planiranje, financiranje i upravljanje integriranom urbanom obnovom za održivo korištenje energije kroz izgradnju kapaciteta, promoviranje i prezentiranje djelotvorne suradnje na više razina te jačanje nacionalnog ali i europskog umrežavanja. Kao glavni ciljevi projekta navode se usklađivanje strategija javne obnove za održivo korištenje energije, osposobljavanje državnih službenika te poticanje primjene Direktive o energetskoj učinkovitosti. Na projektu sudjeluju partneri iz Hrvatske, Španjolske, Nizozemske i Poljske. Projekt je financiran od strane EU programa Obzor 2020.