Mala škola održive energetike

Datum događanja: Lokacija: Zagreb

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) organizira Malu školu održive energetike.

Cilj škole je na interaktivan način predstaviti osnove održive energetike po takozvanom bottom-up pristupu, tj. od energetske potrošnje vlastitog kućanstva, do sudjelovanja u donošenju političkih odluka u području.

Škola predstavlja trening od četiri modula:

1. Općenito o energetici – od globalne razine do razine kućanstva – 17. prosinca 2016 .

2. Energetska učinkovitost u kućanstvu – 21. siječnja 2017.

3. Sudjelovanje građana u energetskim politikama – 18. veljače 2017.

4. Financiranje i provedba projekata – 11. ožujka 2017.

Trening je interaktivan, a radionice se nadovezuju jedna na drugu te uključuju (mali, ali važan) dio rada kod kuće, stoga se mole zainteresirani da se javite ako mogu sudjelovati u većem dijelu programa.

Radionice će se održavati prema predviđenom rasporedu, subotom od 10 – 13 sati, u Zagrebu, zgrada SSSH, Trg kralja Petra Krešimira IV br. 2 (točna dvorana će biti navedena kasnije).

Predavačice i predavači su stručnjaci u području održive energetike, uglavnom zaposlenici i članovi DOOR-a.
Na temelju pristiglih prijava, odabrat će se 15 kandidata, koji mogu polaziti školu. Prednost će imati:

– Dosadašnji volonteri DOOR-a (razmjerno volonterskom „stažu“)
– Mladi, nezaposleni
– Društveno aktivni

Uz prijavu je potrebno poslati kratak životopis, na temelju kojeg se može zaključiti vaša obrazovna pozadina i iskustvo (te prilagoditi radionicu polaznicima) i iz kojeg se mogu iščitati gore navedene kriterije.

Prijave pošaljite najkasnije do 12. prosinca 2016. do kraja dana na adresu elektroničke pošte: alma.trazivuk@door.hr, na kojoj možete dobiti i odgovore na sva dodatna pitanja.
Odgovor o tome jeste li primljeni dobit ćete do 14. prosinca, kako biste se mogli pripremiti za prvu radionicu.

Program je besplatan za sve sudionike.


Društvo za oblikovanje održivog razvoja, DOOR je udruga stručnjaka koja se bavi održivim razvojem, prvenstveno na polju energetike. DOOR djeluje u dva strateška pravca – tranzicija u niskougljično društvo i ublažavanje energetskog siromaštva, a energetska učinkovitost predstavlja jednu od ključnih mjera u oba navedena područja. Zbog toga DOOR podiže razinu svijesti hrvatskih građana o energetskoj učinkovitosti, provodi obrazovne aktivnosti na tom polju, sudjeluje u izradi akcijskih i godišnjih planova energetske učinkovitosti te u drugim javnim politikama relevantnim za energetsku učinkovitost.