Budućnost centraliziranih sustava grijanja u Hrvatskoj 2016

Datum događanja: Lokacija: Zagreb

Fakultet strojarstva i brodogradnje orgnizira konferenciju pod nazivom Budućnost centraliziranih sustava grijanja u Hrvatskoj 2016.

Konferencija će se održati 24. svibnja 2016. u Hypo Centru (dvorana Brač + Lopud, 1. kat), Slavonska avenija 6, Zagreb. Konferencija je besplatna za sve sudionike.

Fakultet strojarstva i brodogradnje radi na tri europska projekta usko vezana za područje centralnih toplinskih sustava. Prvi projekt, STRATEGO (stratego-project.eu/), fokusiran je na asistiranju nacionalnim tijelima prilikom izrade nacionalnih toplinskih/rashladnih planova kao i na mapiranje toplinskih i rashladnih potreba hrvatskih ciljanih gradova i regija (Osijek, Zagreb, Karlovačka županija, Topusko i Velika Gorica). Drugi projekt, 4DH, je napredan znanstveni projekt, financiran od strane Danske zaklade za strateška istraživanja, koji je fokusiran na centralizirane toplinske sustava 4. generacije. Treći projekt, CoolHeating, je projekt financiram kroz program Obzor 2020 te se bavi malim održivim i modularnim mrežama centraliziranog grijanja i hlađenja za manje gradove.

Tema radionice je uloga toplinarstva u planiranju energetskih sustava i njegova budućnost u Republici Hrvatskoj te utjecaj i provedba individualnog mjerenja potrošnje toplinske energije. Kroz radionicu nam je cilj okupiti sve važne aktere u području poput predstavnika/ca regulatora, pružatelja usluga, lokalne samouprave, zakonodavstva, industrije te znanstvene zajednice. Više informacija o samoj konferenciji kao i okviran raspored možete naći na powerlab.fsb.hr/cts2016/.